Cererea de eliberare din închisoare a lui Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsă va fi judecată la termenul stabilit în 12 februarie, după ce instanţa Judecătoriei Sectorului 4 a respins, vineri, şi cea de-a doua solicitare de preschimbare a datei judecării dosarului.

Adrian Năstase a cerut unui alt magistrat de la Judecătoria Sectorului 4 preschimbarea termenului acordat în cazul cererii sale de eliberare condiţionată, după ce judecătorul de caz a respins prima solicitare de acest fel făcută de fostul premier.

Instanţa a judecat vineri, în şedinţă secretă, cererea lui Adrian Năstase, stabilind, după deliberări, să menţină termenul din 12 februarie stabilit iniţial.

Avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, declara că a intrat în posesia motivării cererii de preschimbare anterior soluţionate, apărarea apreciind că argumentele judecătorului nu sunt suficiente. El preciza că în noua cerere s-a menţionat expres să fie soluţionată de alt judecător decât cel care a analizat prima cerere, pentru că acesta ar fi într-o stare de incompatibilitate.