Preşedintele Americii, Donald Trump, a declarat oficial marţi, 21 aprilie, o „pauză” timp de 60 de zile pentru imigranți, „pauză” ce se va aplica cererilor de rezidenţă permanentă (green card), dar nu şi vizelor temporare de muncă, notează AFP, potrivit Agerpres.

„Voi decreta o suspendare temporară a imigraţiei în Statele Unite”. Acesta este anunțul lui Donald Trump. „Această pauză va fi valabilă pentru o perioadă de 60 de zile”, a mai adăugat  președintele, precizând că o eventuală prelungire a măsurii va fi examinată la sfârşitul perioadei, în funcţie de condiţiile economice de atunci.

„Această pauză a imigraţiei îi va pune pe americanii fără un loc de muncă în prima linie pentru locurile de muncă pe măsură ce America se va redeschide. Ar fi nedrept ca americanii să fie înlocuiţi de o mână de lucru venită din străinătate”, a subliniat Trump.

„Trebuie să acordăm prioritate muncitorului american”, a insistat preşedintele SUA.

America, cea considerată drept prima economie a lumii, se confruntă cu un scenariu greu de anticipat în urmă cu câteva săptămâni: peste 22 de milioane de noi înscrişi la şomaj.