Circa 500 de angajaţi ai SRTv s-au adunat luni, în jurul orei 10.00, în curtea instituţiei şi protestează faţă de procesul de concediere colectivă din TVR în urma căruia vor fi desfiinţate 872 de posturi.

Reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR – SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR, n.r.) au declarat că acţiunea este spontană şi a fost declanşată în contextul în care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, administraţia Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a afişat pe site-ul intern al instituţiei comisiile care îi vor evalua pe angajaţii TVR în vederea aplicării planului de restructurare.

În timpul protestului, angajaţii TVR strigă „Jos Săftoiu!” şi „Jos Consiliul de Administraţie!”, la acţiune participând numai salariaţii din Bucureşti.

Totuşi, reprezentanţii SPUS TV au atras atenţia că în momentul de faţă Consiliul de Administraţie al TVR a fost desfiinţat prin recenta hotărâre a Curţii Constituţionale.

Pe parcursul activităţii sale, CA a stat tot timpul „sub sabia constituţionalităţii sau neconstituţionalităţii sale”, au spus reprezentanţii SPUS TV, întrebându-se cum pot fi constituţionale hotărârile luate de un CA declarat neconstituţional.

Potrivit reprezentanţilor SPUS TV, a fost luată legătura şi cu salariaţii studiourilor teritoriale ale Televiziunii Române în vederea demarări unor acţiuni similare de protest.

Salariaţii TVR intenţionează să protesteze luni până în jurul orei 12.30. Ulterior, reprezentanţii SPUS TV se vor întâlni cu un avocat pentru a discuta eventualele acţiuni pe care le pot declanşa în instanţă.