12 persoane au murit în cursul epidemiei de meningită din Statele Unite, cauzată de injecţii cu steroizi contaminaţi, potrivit ultimului bilanţ prezentat de oficiali americani, care au înregistrat peste 120 de contaminări în zece state.

Aproximativ 13.000 de persoane au primit doze de sterorizi potenţial contaminaţi aflaţi la originea epidemiei cauzată de către această formă rară de meningită fungică, au declarat oficiali din cadrul Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor.

 Cel mai afectat stat este Tennessee (sud), unde au fost detectate 39 de cazuri de meningită fungică, urmat de Michigan (nord-est) cu 25 de cazuri şi Virginia (sud-est) cu 24 de cazuri. În statele Florida (sud-est), Maryland (est), Minnesota (zona central-nordică), New Jersey (nord-est), Indiana (nord-est), North Carolina şi Ohio (nord-est) au fost, de asemenea, semnalate cazuri.

Meningita este o infecţie rară, care provoacă inflamarea membranelor protectoare ale creierului şi măduvei spinării. Ea trece deseori neobservată sau este, uneori, detectată prea trziu, simptomele iniţiale putând fi confundate cu ale unei gripe.

Autorităţile sanitare federale suspectează pentru posibila origine a epidemiei un agent contaminant fungic, decelat într-un eşantion al produsului fabricat de către New England Compounding Center din Massachussetts (nord-est), fiind lansată o anchetă în mai multe state.