Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă şeful statului nu-l va nominaliza ca premier pe Victor Ponta dacă USL ia peste 50% din mandate, va fi declanşată suspendarea şefului statului, legislaţia privind cvorumul la referendum va fi schimbată, iar noul Guvern va fi instalat.

„În acel moment se declanşează acţiunea de suspendare, în acel moment legislaţia absurdă privitoare la cvorum şi unică în Europa se modifică în regim de urgenţă, dnul preşedinte este suspendat, Guvernul este învestit şi avem şi referendumul de demitere la care cunoaşteţi bine care e poziţia noastră”, a explicat Antonescu.

În ceea ce priveşte momentul nominalizării premierului pentru noul Guvern, preşedintele PNL a afirmat că dacă USL are majoritatea parlamentarilor, şeful statului trebuie să accepte propunerea USL, respectiv pe Victor Ponta.

Declaraţiile lui Antonescu vin la o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a dat şanse minime unei a doua desemnări a lui Victor Ponta premier, lansându-se totodată într-un atac dur la adresa şefului guvernului.