sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăActualitate 2Cinci unități de învățământ din Prahova sunt incluse în proiectul „Primul student...

Cinci unități de învățământ din Prahova sunt incluse în proiectul „Primul student în familie”, pentru sprijinirea tinerilor din medii defavorizate

-

Cinci unități de învățământ din Prahova sunt incluse în proiectul „Primul student în familie”. Scopul acestui proiect este de a sprijini tinerii care provin din medii defavorizate pentru a avea acces la educație superioară, în vederea continuării studiilor.

Totodată, proiectul își propune să reducă diferențele socio-economice dintre zonele urbane și cele rurale.

Cinci școli din Prahova sunt incluse în proiectul „Primul student în familie”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a aprobat 68 de proiecte în cadrul apelurilor de proiecte „Primul student din familie”, care sunt finanțate prin Programul Educație și Ocupare.

Proiectele se ridică la peste 100 de milioane de euro, între care peste 103 milioane de euro sunt alocate zonelor mai puțin dezvoltate, iar aproximativ 1,5 milioane sunt destinate regiunii București-Ilfov.

„Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate. În colaborare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, vom reuși să susținem nu mai puțin de 68 de proiecte dedicate acestui scop prin programul «Primul student din familie». Succesul acestui program a fost atât de mare încât a necesitat dublarea bugetului alocat inițial. Este responsabilitatea noastră să creăm condiții propice pentru dezvoltarea tinerilor și să înlăturăm orice barieră financiară sau socială care i-ar putea împiedica să își atingă potențialul. Acești tineri sunt viitorul României, iar noi investim în acest viitor”, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

Lista unităților de învățământ din Prahova incluse în proiect este următoarea:

  • Universitatea Petrol – Gaze
  • Colegiul „Spiru Haret”
  •  Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu”
  •  Liceul Tehnologic „Toma Socolescu”
  •  Colegiul Tehnic Forestier

articole similare

articole recente