joi, septembrie 19, 2024
AcasăActualitate 2Primarul ales al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a prezentat situația stației de epurare...

Primarul ales al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a prezentat situația stației de epurare care a rămas de la începutul lunii fără autorizație: „Suntem într-o situație complet absurdă”

-

Primarul ales al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a prezentat joi, în timpul ședinței Consiliului local Ploiești,  situația stației de epurare care a rămas de la începutul lunii septembrie fără autorizație.

Acesta a evidențiat faptul că situația este una „complet absurdă” pentru că stația de epurare nu are cum să fie închisă, însă neînchiderea acesteia atrage inclusiv răspundere civilă și penală și penalități.

Am primit astăzi la RASP de la Apele Române informarea foarte clară că nu mai avem autorizație de mediu și că a expirat și licența.

Nu este clar, deși s-a vorbit în spațiul public, dacă mai avem 90 de zile la dispoziție. Asta nu este clar, din punct de vedere legal, la acest moment și, în teorie, pe lege, noi ar trebui să închidem stația de epurare. Apele Române spun că, în caz contrar, asta atrage răspundere civilă sau penală.

Suntem într-o situație complet absurdă în care, evident, noi nu avem cum să închidem stația de epurare, dar neînchiderea stației de epurare atrage inclusiv răspundere civilă sau penală, ca să nu mai vorbesc de penalități”, a susținut Mihai Polițeanu.

Primarul ales al Ploieștiului a lansat un apel către consilierii locali să trimită o scrisoare la Ministerul Mediului prin care să solicite sprijin pentru rezolvarea acestei situații.  Totodată, acesta a menționat că va solicita parlamentarilor prahoveni să facă un front comun pentru rezolvarea situației.

articole similare

articole recente