joi, septembrie 19, 2024
AcasăActualitate 2Locomotiva unui tren de călători a luat foc la Tomșani. Reacția CFR

Locomotiva unui tren de călători a luat foc la Tomșani. Reacția CFR

-

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de joi, la locomotiva unui tren de călători, în halta Tomșani, în județul Prahova. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările.

Incendiu la locomotiva unui tren, în Tomșani, joi dimineață

La momentul izbucnirii incendiului, în tren se aflau aproximativ 100 de persoane, însă nu au fost înregistrate victime.

Pentru a putea fi soluționată problema, alimentarea cu electricitate a fost oprită, iar cinci trenuri au fost afectate și au suferit întârzieri, după cum urmează:

  • IR 1655 București Nord – Suceava,
  • IR 1661 București Nord – Iași,
  • R 5071 Brazi – Buzău,
  • IR 1658 Bacău – București Nord,
  • IC 572 Galați – București Nord

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Urlați au intervenit cu 2 autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD după ce a fost anunțat incendiul la locomotiva trenului în halta Tomșani.

Locomotiva a fost decuplată pentru a se acționa pentru lichidarea incendiului. Trenul afectat este un tren Regio care circula pe ruta Buzău – București Nord.

Reacția CFR

„În cursul acestei dimineți, 5.09.2024, pe firul 2 de circulație dintre stațiile Inotești și Cricov (de pe secția Buzău – Ploiești Sud) s-a produs o degajare de fum la o a doua locomotivă din compunerea trenului R 5012 Buzău – București Nord.

Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112, a decuplat cuplul de vagoane de locomotivă și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție.

Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol.

Pentru intervenția în condiții de siguranță, s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a ambelor fire de circulație.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, au transmis reprezentanții CFR.

articole similare

articole recente