joi, septembrie 19, 2024
AcasăSocialFermele românești, amenințate de atacurile lupilor. În Cluj, un fermier se gândește...

Fermele românești, amenințate de atacurile lupilor. În Cluj, un fermier se gândește să își vândă afacerea după ce i-au fost uciși peste 50 de viței într-un timp scurt

-

Lupii atacă aproape zilnic o fermă de vaci din satul Macău din comuna clujeană Aghireșu. Proprietarul fermei, Kovacs Levente, susține că mai mult de 50 de vitei i-au fost uciși de lupi în ultimele săptămâni, iar acum bărbatul se vede nevoit să își vândă afacerea, neavând nicio soluție.

„Problemele au început cu lupii încă de anul trecut, că vin și mănâncă vițeii. Până cum au fost cel puțin 50 de viței mâncați de lupi. Am o fermă de 150 de capete de vaci, sunt pe pășuni, în patru locuri, și acolo dau lupii atacul, în haită. Am fost de nenumărate ori la Primăria Aghireșu să anunț ce s-a întâmplat, i-am zis primarului să facă demersuri către vânători, am vorbit cu asociația de vânători, dar lupul e specie protejată. Există o cotă de împușcare a lupilor, însă cererea trebuie să ajungă la București pentru aprobare.

Aici e problema, că până ajunge cererea să fie aprobată nu o să mai am niciun animal”, a spus fermierul, potrivit Cluj24.

Fermierul și-a instalat un gard electric pentru a-și proteja vacile de pe pășuni, însă, chiar și așa, lupii se strecoară pe sub gard și nu pot fi opriți.

Acum, neavând o altă soluție, fermierul se gândește să își vândă animalele și spune că nu se nasc atâția viței cât duc lupii.

articole similare

articole recente