Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-a exprimat convingerea miercuri că prin intensificarea cooperării interparlamentare între România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord se va putea răspunde mai bine aşteptărilor pe care cetăţenii le au, subliniind că doreşte ca românii să se bucure de toate drepturile pe care le au ceilalţi europeni.

Valeriu Zgonea a susţinut un discurs în plenul Camerei Deputaţilor, cu prilejul vizitei preşedintelui Camerei Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, John Bercow.

„Ştiu că sunteţi un susţinător energic al diplomaţiei parlamentare şi îmi exprim convingerea că această vizită va contribui la consolidarea legăturilor dintre Parlamentul României şi Parlamentul Regatului Unit. Cred cu tărie că prin intensificarea cooperării interparlamentare putem răspunde mai bine aşteptărilor pe care cetăţenii le au de la noi şi obiectivelor comune ale celor două ţări. Noi vrem ca cetăţenii noştri, românii, să se bucure de toate drepturile pe care le au ceilalţi cetăţeni europeni şi pentru atingerea acestui deziderat suntem hotărâţi să ne îndeplinim toate angajamentele pe care ni le-am asumat în relaţia cu partenerii europeni”, a afirmat Zgonea.

El a subliniat că între România şi Regatul Unit există un parteneriat strategic caracterizat de relaţii apropiate de cooperare în plan internaţional, atât în principalele dosare europene, cât şi în cele bilaterale.

„Marea Britanie este şi va fi un partener strategic al ţări noastre, am convingerea că legăturile de prietenie dintre parlamentele noastre vor susţine dezvoltarea acestui parteneriat. De asemenea, cred că în cadrul cooperării interparlamentare vom avea foarte multe de învăţat unii de la ceilalţi. Parlamentul Regatului Unit are o tradiţie seculară şi este în multe privinţe un model de urmat de forurile legislative din toată lumea”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.