Sfârşitul de săptămână oferă timişorenilor, pe lângă o vreme rece şi chiar precipitaţii, duminică, şi nenumărate posibilităţi de petrecere a timpului liber, cu muzică, teatru şi alte evenimente pe toate gusturile.

Vineri, de la ora 19.00, Teatrul Naţional Timişoara ne invită în Studio 5, pentru spectacolul „Pana e automobil”. De la aceeaşi oră, Filarmonica Banatul a pregătit un concert simfonic aniversar, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Ansablului „Contraste”. Şi tot de la ora 19.00, Cartea de Nisip găzduieşte „Spectacolul muzical în 3 acte” al lui Emil Kindlein. De la 19.30, Teatrul Auăleu ne cheamă în Scârţ pentru piesa „Diabolus Ex Machina”, care va fi jucată vineri, sâmbătă şi duminică, în timp ce Teatrul German ne spune povestea lui „Titus Andronicus”.

Pe lângă petrecerile din cluburi, seara de vineri oferă şi alte opţiuni de petrecere a timpului liber. În Cuib d’Arte, de la ora 21.00, este programat un concert Mario Bihari. Acesta este un instrumentist excepţional, care cântă la pian, acordeon şi clarinet, şi care a rămas orb la vârsta de opt ani. A dus mai departe cântecele comunităţilor ţigăneşti şi, în acelaşi timp, a compus muzică în care se regăsesc nenumărate influenţe. De la ora 21.30, în clubul Daos începe un concert rock deschis de o trupă tânără din Şag, School of Rock, şi continuat de „greii” de la Sanctuar.

Sâmbătă, de la ora 17.00, la Cartea de Nisip, Uica Mihai continuă călătoria culinară prin Europa, a doua ediţie fiind dedicată Elveţiei. Teatrul Naţional ne invită sâmbătă în Sala Mare, de la ora 19.00, pentru piesa „Insula”, în timp ce Teatrul Maghiar pune în scenă, de la aceeaşi oră, „Opera ţărănească”, în premieră.

Duminică, cei mici au două opţiuni la Teatrul de păpuşi Merlin: de la ora 11.00, Rokoko şi Rikiki, iar de la ora 17.00 – Guliver în Ţara Păpuşilor. TNT are program şi duminică, în Studio 5, de la ora 19.00, cu „Sala de aşteptare”, în timp ce Sala Orpheum a Facultăţii de Muzică găzduieşte un recital de pian al coreencei Youngmi Choi. De la ora 20.00, în clubul Daos are loc un concert-eveniment. belgianul Dirk Serries îşi prezintă noul album, iar după vor urca pe scenă japonezii de la Mono, o trupă reprezentativă pentru post-rock-ul instrumental.

Sursa: Adevărul.