Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul privind desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei, informează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat joi şi decretul prin care ia act de demisia Monei Pivniceru din funcţia de ministru al Justiţiei.

Guvernul a anunţat marţi că primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu în care au convenit ca şeful Executivului să preia interimatul postului de ministrul al Justiţiei.

„Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de Guvern de mâine, 27 martie, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională”, se preciza într-un comunicat al Guvernului.

După preluarea interimatului la Ministerul Justiţiei, urmează ca şeful Executivului să facă o nouă propunere pentru acest portofoliu, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare.