Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a avut o întrevedere cu Magyar Levente, secretarul de stat adjunct al Oficiului Primului-ministru al Ungariei şi cu Magdó János, consulul general al Ungariei la Cluj.

Magyar Levente, secretar de stat adjunct al Oficiului Primului-ministru al Ungariei, a venit la Timişoara pentru o discuţie cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Vecinii au dorit să afle planurile României în ceea ce priveşte infrastructura rutieră din zona de graniţă, dar au venit şi cu propuneri concrete din partea Guvernului Ungariei.

Magyar Levente a spus că guvernul de la Budapesta este dispus să aloce fonduri pentru realizarea documentaţiilor tehnice din România, astfel încât proiectele să fie depuse pentru finanţare din fonduri europene aferente perioadei de programare a Uniunii Europene 2014-2020.

Între timp, Ungaria aşteaptă să ne apropiem şi noi cu şoseaua rapidă de graniţă, pentru a putea lega Autostrada M45, care face parte din Coridorul 4 transeuropean.

Nu sunt însă veşti bune din România. Lucrările la primul tronson din autostrada Nădlac-Arad sunt stopate, CNADNR fiind nevoită, la sfârşitul anului trecut, să rezilieze contractul cu compania deţinută de Nelu Iordache, după numeroase nereguli descoperite în contract, a modului cum s-au făcut achiziţiile şi la cât de încet s-au mişcat drumarii.

Astfel, pentru continuarea lucrărilor la primul lot este nevoie de o nouă licitaţie prin care să fie desemnată o nouă companie care să ducă munca mai departe. Este puţin probabil ca în ritmul în care se mişcă treburile în România, în acest an să se mai apuce cineva de treabă.