O echipă de cercetători americani de la Universitatea din Utah a descoperit în partea de jos a Oceanului Pacific un supervulcan capabil să distrugă Pământul, potrivit Huffington Post.

După cum susţin oamenii de ştiinţă, două bule chimice, de mărimea unui continent fiecare, din roci parţial topite, înaintează lent una spre alta în Oceanul Pacific şi, se pare, că la un moment dat vor crea un supervulcan.

Posibila „coliziune” dintre cele două poate duce la un dezastru la scară planetară.

După un studiu detaliat al undelor seismice, geologul Michael Thorne susţine că oamenii de ştiinţă au realizat că, de fapt, acestea se mişcă simultan. În consecinţă, bulele uriaşe topite vor crea la un moment dat o presiune gigantică sub ocean, ceea ce va duce la o explozie la suprafaţă.

„Ceea ce se pare că am descoperit este începutul unuia dintre acele evenimente eruptive care – dacă se întâmplă – poate duce la distrugeri masive pe Pământ”, spune Thorne. Din fericire, procesul decurge lent şi o eventuală coliziune s-ar putea produce peste aproximativ 100 de milioane de ani sau cam aşa ceva, adaugă el.