Deputatul prahovean Dan-Răzvan Rădulescu (USR) a înaintat în cursul zilei de joi o scrisoare deschisă către Ministerul Educației și Cercetării cu privire la situaţia anului şcolar 2019-2020, potrivit unui comunicat de presă.

Rădulescu îi cere ministrului Educației, Monica Anisie, prelungirea anului școlar și decalarea examenelor naționale. În aceeași scrisoare, deputatul USR cere și găsirea câtorva măsuri de digitalizare treptată a învățământului românesc.

“Prelungirea anului şcolar şi decalarea examenelor naţionale sunt soluţii care favorizează calitatea procesului de învăţământ şi protejează sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice. Între timp nu uitaţi că avem nevoie de digitalizare reală în învăţământ nu programe inaplicabile şi care cresc decalajele între elevi!”, susține Dan-Răzvan Rădulescu în documentul adresat Ministerului Educației și Cercetării.

De asemenea, deputatul consideră că școlile pot să devină focare de infecție dacă elevii claselor a VIII-a și a XII-a se vor întoarce la școală și își vor susține examenele la datele stabilite în acest moment.

“Cine va răspunde, Doamnă Ministru, în cazul în care şcolile vor deveni focare de înfecţie, în timpul pregătirii şi susţinerii în pripă a examenelor naţionale şi cu ce preţ?”