Premierul a oferit trei posturi în Executiv formaţiunii conduse de Kelemen Hunor după ce PNL şi PC au blocat cooptarea Uniunii la guvernare.

UDMR este, oficial, în opoziţie, dar unii dintre oamenii săi ocupă posturi la Palatul Victoria. În prezent, în Guvernul Ponta se regăsesc trei membri ai UDMR.

Cei trei politicieni sunt György Frunda, Kiraly Andras Gyorgy şi Beatrix Gered. Toţi trei au fost numiţi prin decizii ale premierului Ponta, care încearcă să-şi păstreze relaţiile bune cu UDMR, după ce PNL şi PC au blocat cooptarea Uniunii la guvernare.

Astfel, Gyorgy Frunda este consilier al premierului Ponta, pe probleme juridice, internaţionale şi de minorităţi. „Am vorbit cu Gyorgy Frunda şi a acceptat oferta”, a anunţat premierul.

Kiraly Andras György a fost păstrat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, printr-o decizie semnată de Victor Ponta la sfârşitul anului trecut. La Ministerul Educaţiei, Kiraly se ocupă de problemele învăţământului pentru minorităţi….continuarea aici.