Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, a declarat vineri, într-un interviu pentru RFI, că democrat-liberalul Cătălin Predoiu este “indiscutabil cel mai bun” candidat al dreptei și va ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Dreapta, dacă doreşte să fie o forţă puternică, va trebui să-şi găsească o formulă de alianţă, pentru a se prezenta la prezidenţiale. Candidatul nostru, Cătălin Predoiu, comparat cu orice candidat, care s-a anunţat pe partea dreaptă, fie că vorbim de Antonescu, fie că vorbim de Ungureanu, deocamdată aceştia s-au anunţat că ar dori să candideze, Cătălin Predoiu este indiscutabil cel mai bun. Uitaţi-vă la parcursul dânsului, un profesionist, un avocat de succes înainte de a intra în viaţa politică, Antonescu, un chiulangiu profesor de Istorie, chiulangiu aşa apreciat în fişa de evaluare. Mai departe, intrat în politică, Predoiu este cel care a creat aceste Coduri care astăzi toată lumea spune că sunt foarte bune, fie că discutăm de Codul Penal, Codul Civil, Codul de Procedură, în timp ce Antonescu în viaţa politică în afară de faptul că este un orator bun, e un chiulangiu, e chiulangiul numărul unu în Senatul României şi în plus, proiectul dânsului, reformarea Constituţiei, a fost un eşec total. Deci nu suportă comparaţie!„, a spus Stolojan.

Întrebat ce ar mai fi de discutat după 25 mai în aceste condiţii, Stolojan a răspuns: „Păi, ideea ca toate partidele de centru-dreapta şi de centru să dorească să câştige cursa prezidenţială şi să-l susţină pe Cătălin Predoiu. De data asta, suntem convinşi că Predoiu va intra în turul doi şi când va intra în turul doi, vom vedea cum Partidul Naţional Liberal va trebui să ia o decizie crucială, fie să-l susţină pe Predoiu, fie să susţină un candidat socialist. Şi să vedem ce aleg atunci!„.

Întrebat despre posibilitatea formării unui Guvern PDL-PNL, democrat-liberalul a răspuns: „Am fost preşedintele Partidului Naţional Liberal, cunosc mulţi din PNL care sunt oameni integri, iar după alegerile pentru Parlamentul European, Antonescu nu va mai fi. Categoric, PNL nu mai poate obţine 20% şi atunci domnul Antonescu va trebui să-şi dea demisia, pentru că aşa a promis în faţa întregii ţări„.