Echipe mixte de la Poliţie Rutieră şi Registrul Auto Român (RAR) vor face în perioada 10 – 20 ianuarie controale în trafic care vor viza starea tehnică a autovehiculelor.

Controalele vor urmări dacă autovehiculele îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Poliţiştii şi specialiştii RAR vor verifica buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare sau semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

Potrivit surselor citate, în cazul în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.