Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a declarat vineri stare de urgență în țară, din cauza vremii, relatează MTI.

În ultimele 24 de ore Ungaria s-a confruntat cu ninsori puternice, viscol, polei și frig, care au cauzat întreruperea alimentării cu energie electrică, blocarea accesului în mai multe localități și întreruperea furnizării unor servicii importante, dar și numeroase accidente. 77 de localități erau afectate de pene de energie electrică, peste 100.000 de rezidenți neavând curent electric vineri dimineața, a declarat pentru MTI o purtătoare de cuvânt a furnizorului E.ON.

Mai mulţi români sunt blocaţi în vestul Ungariei din cauza viscolului, informează Ministerul român de Externe. Potrivit informațiilor remise agenției Mediafax, numărul românilor aflaţi în tranzit în Ungaria rămaşi blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor M1 şi M7 şi altor drumuri pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile este de ordinul sutelor, fiind cel puţin şase autocare cu pasageri români în această situaţie.

Întreruperile în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de prăbuşirea unor copaci peste cablurile electrice îngheţate, a precizat Nikoletta Egyhazi.

Compania feroviară ungară MAV spune că multe trenuri fie au oprit, fie au înregistrări de până la două ore, cele mai multe în zona de vest și nord a țării.