Vicepreşedintele PSD Dan Şova a declarat luni că preşedintele Traian Băsescu, prin a ameninţat-o direct pe Gabriela Firea, senator social-democrat, prin ameninţările directe la Gabrielei Firea, a depăşit orice limită morală şi legală, și a demonstrat că are un comportament nedemn de un șef al statului.

Ştiam că Traian Băsescu are un comportament nedemn pentru funcţia pe care o deţine, dar prin ameninţările directe la adresa colegei noastre Gabriela Firea a depăşit orice limită, nu doar morală, ci şi legală. Preşedintele României a atacat direct un senator, cu formulări care se încadrează perfect în definiţia infracţiunii de ameninţare, aşa cum este ea formulată în Codul penal, ba chiar şi în a celei de şantaj”, a declarat Dan Şova, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Reacția lui Dan Șova a venit în contextul în care președintele Traian Băsescu a afirmat duminică, într-o emisiune la Realitatea TV, că soțul senatorul PSD, Gabriela Firea, ar urma să fie urmărit penal.

“Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa cu ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atent. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a spus șeful statului.