Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) doreşte schimbarea sistemului tarifar al mijloacelor de transport în comun prin introducerea unor titluri de călătorie noi. De asemenea, RATB a propus şi modificări ale abonamentelor pe mijloacele de transport de suprafaţă. Directorul general RATB, Adrian Câmpurean, a precizat că nu este vorba de o scumpire a biletelor. Pe de altă parte, Câmpurean a explicat şi de ce, în staţiile RATB, nu există panouri cu orarul autobuzelor, tramvaielor şi troleibuzelor.

„Nu este vorba despre o scumpire a biletelor. Previziunea bugetară pe care am făcut-o pentru anul 2013 nu este bazată pe o modificare de plan tarifar. Bugetul nostru este prevăzut pe situaţia actuală. Am sugerat doar CGMB că o modificare de plan tarifar ar creşte veniturile. Asta nu înseamnă că intenţionăm să majorăm preţul călătoriei, ci intenţionăm să oferim nişte servicii mai europene. Noi realizăm care sunt condiţiile în care trăim, lumea o duce greu şi atunci dorinţa noastră este să creştem numărul de călători, nu să-i descurajăm să urce în mijloacele noastre de transport”, a declarat Câmpurean.

Astfel, în locul călătoriei unice de 1,3 lei se va introduce o cartelă valabilă o oră pe orice mijloc de transport în comun de suprafaţă. Aceasta cartelă ar urma să coste 2,5 lei.

RATB doreşte introducerea abonamentelor pe trei luni pentru studenţi şi elevi, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să meargă lunar la centrul de emitere a titlurilor de călătorie.