Premierul Victor Ponta a declarat marți, la începutul ședinței de guvern, că s-au primit 150 de milioane de euro pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, dar a atras atenția că vor urma noi misiuni pe audit și nimeni nu trebuie să se culce pe o ureche.

„Înţeleg că ieri sau astăzi au intrat 150 de milioane de la POS DRU. E foarte important. Ministrul fondurilor europene, autoritatea de management de la Ministerul Muncii, toate celelalte organisme intermediare să luaţi foarte în serios faptul că s-a deblocat POS DRU, primim bani, dar vor veni alte audituri. Şi asta înseamnă că nu ne culcăm pe o ureche: am deblocat POS DRU, începem din nou cu ce s-a întâmplat înainte să se blocheze. Înseamnă că luaţi măsuri, domnul ministru (Eugen Teodorovici), doamna ministru (Mariana Câmpeanu), ca lucrurile greşite de până în 2011 să nu se repede în 2013, că ajungem iarăşi la blocaj”, a spus Victor Ponta.

Premierul a mai precizat că trebuie luate măsuri și pentru deblocarea celorlalte programe operaționale care sunt încă în faza de presuspendare: Programul Operațional Regional, Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice și Programul Operațional Sectorial Transport.

Ca urmare a rezultatelor pozitive înregistate în urma misiunii de audit a Comisiei Europene din perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013, reprezentanţii UE au anunțat, la 6 februarie, decis deblocarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) şi reluarea plăţilor către România.