Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri seara, ca primarul Constanței, Radu Mazăre, să fie cercetat în libertate sub control judiciar.

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a lui Mazăre, însă decizia ÎCCJ nu este definitivă.

Aceeași decizie a fost luată și pentru celălalt inculpat din dosar, Avraham Morgenstern. În consecință cei doi vor fi puși în libertate.

Radu Mazăre și-a petrecut noaptea de marți spre miercuri în arestul Poliției Capitalei, după ce a fost reținut marți seară de DNA sub acuzația de luare de mită.

În același dosar, DNA solicită și arestarea preventivă a omului de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de dare de mită.

La începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuințe modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coandă’, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să își asigure câștigarea licitației, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanța suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susține DNA într-un comunicat.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.