Aproximativ 200 de angajaţi Tarom au oprit spontan lucrul, nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii companiei au refuzat să prelungească licenţa pentru cei care lucrează pe partea tehnică, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei, a spus Aurel Curdov, lider al Sindicatului Tehnic Tarom.

„Am anunţat de ieri conducerea că este o situaţie explozivă din cauza neprelungirii licenţelor pe partea tehnică. Ei spun că există o recomandare a autorităţii aeronautice, care spune că nu este imperios necesar să aibă toată lumea această licenţă, dar neprelungirea ei ne afectează drepturile”, a precizat liderul sindical.

Aurel Curdov a mai spus că miercuri dimineaţă a fost la directorul tehnic al Tarom pentru a discuta cu acesta, însă nu s-a putut ajunge la un compromis.

 El a explicat că odată cu expirarea licenţei oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus nişte bani care se acordă la concediu.

Curdov susţine că sunt aproximativ 170 de persoane care mai au astfel de licenţă şi sunt hotărâte să ceară ca aceste documente să rămână valide până la pensie sau până la plecarea din companie.