Preşedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, va efectua o vizită la Bucureşti, în perioada 21-23 februarie, la invitaţia omologului său, Crin Antonescu, ocazie cu care se va întâlni și cu președintele Traian Băsescu.

Vizita are loc în cadrul demersurilor de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Olanda, se arată într-un comunicat al Ambasadei Olandei la București.

De Graaf  va fi primit de preşedintele Traian Băsescu şi se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, precum şi cu membri ai Comisiilor pentru Afaceri Externe şi Afaceri Europene din ambele camere ale Parlamentului și discuţii şi cu vicepremierul Liviu Dragnea.

În program este prevăzută şi o vizită la Centrul Naţional de Comandă şi Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, unde De Graaf va avea o întâlnire cu Marian Tutilescu, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

În perioada 17-19 februarie, Mark Verheijen, membru al Parlamentului olandez din partea partidului VVD (liberal), efectuează o vizită la București, unde se întâlnește cu reprezentanţi ai guvernului, ai comunităţii de afaceri olandeze şi va vizita o companie olandeză.

Între 21 și 22 februarie, Hans van Baalen, membru al Parlamentului European, se va afla la Bucureşti pentru a se adresa Congresului PNL la deschiderea acestuia, în capacitatea sa de preşedinte al Internaţionalei Liberale.