Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat sâmbătă că premierul Victor Ponta este un pericol în calea dezvoltării României și a spus că împlinirea proiectului președintelui Klaus Iohannis nu poate fi pus în aplicare fără asumarea guvernării de către liberali, relatează Agerpres.

În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România și poporul a înțeles că este un pericol pentru România. Pericol a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi, Ponta este un pericol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investițiilor, este un obstacol în calea reformării educației și sănătății, este un obstacol în calea împlinirii programului România lucrului bine făcut, propus și votat în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit șansa României, dar astăzi această șansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voința politică ce să ducă PNL la guvernare„, a spus Predoiu, la ședința Consiliului Național al PNL, de la Palatul Parlamentului.

El a spus că nu este suficient ca PNL să facă opoziție față de Guvernul Ponta.

Avem în față o cale comodă, de a aștepta alegerile, de a aștepta ca Ponta și partidul său să piardă teren, dar este o cale care refuză responsabilitate, este o cale periculoasă, este o cale în care parteneriatul dintre PNL și Klaus Iohannis nu poate fi pus în aplicare„, a susținut Predoiu.

El și-a exprimat convingerea că în Parlament „glasul națiunii și interesul național” vor fi auzite, astfel încât să fie schimbat Guvernul Ponta.

Fuziunea noastră va fi sprijinită, va fi consolidată dacă vom da această bătălie. Sabia care stă în teacă ruginește. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ducem responsabilitatea până la capăt„, a conchis Cătălin Predoiu.