La începutul şedinţei de guvern de miercuri, premierul Victor Ponta le-a spus transmis miniştrilor că le va susţine public iniţiativele, precum reforma în sistemul de sănătate sau impozitul forfetar, dar numai dacă proiectele vor fi prezentate mai întâi în cadrul Executivului, iar el le va înţelege utilitatea.

„Vreau să vă spun că vă susţin public iniţiativele, cu două condiţii. În primul rând, vreau să le prezentaţi întâi în şedinţa de Guvern, ca să nu dăm după aceea din colţ în colţ, ceilalţi miniştri, că nu ştiţi ce se întâmplă. E un dezavantaj pentru miniştrii care au anumite proiecte. În al doilea rând, să le înţeleg eu. După ce mi s-a explicat, susţin şi iniţiativa”, a spus Ponta.

El a prezentat ca exemplu iniţiativa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, privind finanţarea spitalelor private, pe care a arătat că o susţine după ce i-a fost explicată.

„Sigur că acum este un război media <<cine e cel mai liberal din ţară>>… În afară de domnul Vosganian! Ideea principală este să avem un sistem de sănătate corect şi funcţional şi cred că propunerile făcute de Ministerul Sănătăţii sunt propuneri corecte, de aceea le-am sprijinit, dar e important să le comunicăm mai bine şi ca, atunci când apar obiecţiuni, să încercăm să le luăm în serios şi să le îndreptăm”, a arătat primul-ministru.