Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că va exista o dezbatere importantă în Guvern privind proiectul de reducere a TVA la pâine, el arătând că sunt tot felul de interese ca lucrurile să nu se întâmple.

„O să avem o dezbatere importantă în Guvern – şi o să vă dăm iarăşi toate datele – legate de TVA la pâine. Sigur că apar documente pentru că sunt tot felul de interese ca lucrurile să nu se întâmple”, a menţionat Ponta.

El a arătat că proiectul privind reducerea TVA la pâine este important pentru social-democraţi şi va fi implementat.

„Însă e un proiect important pentru noi şi îl vom face, pentru că pe măsură ce reuşim să închidem din robinetele celor de la PDL putem să demarăm proiecte importante. Însă noi vă dăm documente. Nu toată lumea o să asculte de documente, e mai uşor să asculţi de ce spune unul sau altul, însă e important să fim pregătiţi”, a spus Ponta.

Ministerul Finanţelor transmite că proiectul de reducere al TVA la pâine este de actualitate şi reprezinta una dintre priorităţile asumate de Guvern pentru acest an şi că la nivelul instituţiei nu există niciun document „semnat de ministrul Finanţelor” pe această temă.