Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu și-a schimbat părerea cu privire la adoptarea Codului fiscal în forma propusă de Guvern, respectiv cu TVA de 20% și prevederi foarte bune pentru mediul de afaceri.

Eu nu mi-am schimbat deloc părerea și anume forma propusă de Guvern cu 20% TVA și cu foarte multe prevederi bune pentru mediul de afaceri, pentru cei care creează locuri de muncă. Deci eu vreau să avem Cod fiscal și vreau să avem TVA 20%, pentru că, din toate calculele și strategia Guvernului, sunt lucrurile de care avem nevoie. Celelalte chestiuni le stabilesc liderii politici”, a afirmat prim-ministrul, la ieșirea de la ședința Biroului Permanent Național al PSD.

Întrebat de ce s-a stabilit o sesiune extraordinară a Parlamentului în condițiile în care apoi s-a considerat că este necesară o discuție a liderilor politici, Ponta a răspuns: „Nu mă întrebați pe mine chestiunea aceasta”.

Eu mi-am făcut treaba și am pus pe masa Parlamentului un cod foarte bun și sunt convins că, până la urmă, va fi votat”, a declarat premierul.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni că liderii coaliției au decis să fie amânat votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentară ordinară și le-a propus reprezentanților Opoziției ca joi să aibă o întâlnire pe această temă.