Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a venit la Ploieşti, tema fiind poluarea din Prahova şi în special din Ploieşti.

La Ploieşti, spun oficialii Ministerului, au existat tendinţe de creştere la indicatorul benzen , media fiind de 6,78 unităţi / mc în staţia de monitorizare la PH4, de la Brazi. Mai multe depăşiri au existat la pulberile în suspensie, conform prezentării.

Autorităţile de mediu au anunţat declanşarea procedurilor de revizuire pentru rafinăriile de la Vega, din Mihai Bravu şi Brazi. La Vega, de exemplu, în perioada 2015 – 2017 au existat 23 de controale, fiind aplicate 5 amenzi, în cuantum de 220.000 de lei. Contrale au existat şi la celelalte rafinării din Ploieşti şi Câmpina. Autorităţile au anunţat că au existat valori crescute pentru indicatorul benzen şi la Rafinăria Vega.

Am solicitat Ministerului Sănătăţii să ni se alăture, pentru că Institutul Naţional este obligat să facă studii astfel încât să putem afla efectul poluării asupra sănătăţii, a anunţat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, precizând că vor fi constituite grupuri de lucru din care vor face parte şi autorităţile.
sursa: observatorulph.ro