Peste 13.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică, la nivel naţional, de sâmbătă până a doua zi de Crăciun, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Zilnic, peste 2.200 de jandarmi vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale comise în locurile publice, a evenimentelor nedorite, pentru descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni.

Echipajele de jandarmerie vor patrula atât pe timp de zi, cât şi pe timpul nopţii, în zonele şi pe arterele intens circulate din Capitală şi din marile oraşe, în zonele aglomerate (gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult), precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă ( târguri, oboare, pieţe, parcuri, etc).

De asemenea, în această perioadă, la nivelul Capitalei, peste 1.200 de jandarmi bucureşteni vor patrula în zonele şi pe traseele de deplasare spre evenimentele organizate de municipalitate şi Patriarhie în perioada sărbătorilor de iarnă, în staţiile RATB şi în zona centrelor comerciale, precum şi pe traseele ce duc spre lăcaşele de cult.

Totodată, jandarmii vor acţiona şi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu petarde, artificii sau pocnitori. Potrivit legii, persoanele care încalcă regimul materialelor explozive riscă închisoare de la trei luni la un an.