Prima ședință a conducerii PDL va aduce în discuție și crearea unor comisii de specialitate interne care să monitorizeze activitatea fiecărui minister din cabinetul condus de Victor Ponta. Biroul Permanent Național al PDL va începe luni, 14 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00.

”E prima şedinţă de Birou politic şi va trebui să discutăm teme politice de actualitate. Vom discuta poziţia PDL faţă de principalele teme care sunt pe agendă acum, pe care le anunţă USL, faţă de regionalizare, de exemplu. Vom discuta, de asemenea, teme ale noastre, interne, de organizare instituţională a partidului pe comisii de specialitate care să monitorizeze fiecare minister din Cabinet (Cabinetul Victor Ponta).  Şi sigur, priorităţi legislative pe care să le susţinem în Parlament. Asta este ce vă pot spune astăzi. Noi o să ne mai întâlnim înainte de şedinţa Biroului Permanent, aşa cum facem dintotdeauna, pentru a vedea şi alte urgenţe, dar cred că acestea sunt cele esenţiale”, a declarat vineri pentru Agerpres secretarul general al partidului, senatorul Gheorghe Flutur.

În același timp, Forţa Civică va prezenta, în perioada următoare şi componenţa unui ”guvern alternativ”, format din mult mai puţini membri decât Cabinetul Ponta şi care va propune, în contrast cu componenţa actualului executiv, personalităţi recunoscute în domeniile lor, cu o mare expertiză, care să poată formula puncte de vedere pertinente legate de toate problemele ţării.