PDL va susţine în Comisia pentru revizuirea Constituţiei propunerile validate la referendumul din 2009 şi va împărţi în colegii “liste ale ruşinii” cu deputaţii care au votat împotriva iniţiativei legislative de modificare a legii fundamentale elaborată de Preşedinţie, a declarat miercuri liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader.

După foarte multe tergiversări, iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei a fost trimisă în dezbatere şi la vot, unde s-a dovedit încă o dată că această tergiversare nu a dorit altceva decât a justifica, într-o formă sau alta, dorinţa puterii de a nu respecta ceea ce a hotărât populaţia prin referendum.

Raportul pentru iniţiativă a fost de adoptare, toate amendamentele adoptate au fost acceptate, niciun fel de amendament respins nu a fost susţinut, chiar eram plăcut surprins că Parlamentul va vota acest raport, dar votul a fost cu totul altfel iar cei 259 de parlamentari de la putere au votat împotrivă. PDL va susţine în continuare în Comisia pentru revizuirea Constituţiei ceea ce electoratul a votat şi a susţinut prin referendum, adică 300 de parlamentari şi Parlament unicameral”, a afirmat Toader într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

El a spus că actuala putere, pe vremea când Guvernul Boc a adoptat măsurile de austeritate, “a umplut ţara cu tot felul de panouri, cu lista ruşinii cu parlamentarii care au votat legile care au încercat să facă o reformă adevărată la nivel naţional”.

Ne întrebăm: aceşti 259 de parlamentari nu reprezintă şi ei o listă a ruşinii, o ruşine pe care trebuie să o aibă faţă de electorat şi ce a dorit el la acel vot dat la referendum? Vom începe o acţiune de acest tip, să le spunem şi noi, în fiecare colegiu al nostru, care sunt parlamentari care au încălcat dorinţa poporului. Vom prezenta lista, pozele celor care au ignorat această solicitare a poporului”, a mai spus Toader.

Camera Deputaţilor a respins marţi proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României iniţiat de Administraţia Prezidenţială în 2011 şi preluat de PDL