Parlamentul nord-coreean l-a numit luni în funcţia de prim-ministru pe Pak Pong-ju, care fusese demis din aceeaşi funcţie în 2007 pentru că nu reuşise să aplice reformele economice, demersul vizând consolidarea puterii dinastiei Kim în posturile cheie ale ţării, relatează din Seul agenţia Reuters.

Pak, despre care se crede c-ar avea în jur de 70 de ani, este un aliat cheie al lui Jang Song-thaek, unchiul lui Kim Jong-un, şi a lucrat pentru soţia lui Jang, Kim Kyong-hui, care este mătuşa lui Kim Jong-un.

”În cadrul sesiunii, Choe Yong-rim a fost retras din postul de premier al cabinetului RPDC şi Pak Pong-ju a fost ales premier al cabinetului RPDC”, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA, referindu-se la o reuniune a parlamentului.

Pak a fost numit duminică în Biroul politic al Comitetului central al puternicei formaţiuni de guvernământ Partidul Muncitorilor din Coreea şi reapariţia sa ca premier marchează încă un pas întreprins de către tânărul lider nord-coreean Kim Jong-un spre consolidarea puterii.