Opt trenuri de călători au fost anulate şi mai multe garnituri care circulă în jumătatea de sud a ţării au întârzieri din cauza unor probleme tehnice apărute la materialul rulant şi la infrastructura feroviară ca urmare a temperaturilor foarte scăzute, a anunţat, vineri, compania CFR SA.

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de iarnă, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivel naţional.

Astfel, unele trenuri care circulă în jumătatea de sud a ţării ajung la destinaţie cu întârziere, iar opt trenuri de călători care circulau pe rutele Bucureşti Obor – Feteşti, Târgovişte – Pietroşiţa, Târgovişte – Fieni, Târgovişte – Bucureşti Nord, Bucureşti Nord – Fieni, Ploieşti Sud – Urziceni şi retur au fost anulate din cauza unor probleme tehnice apărute la materialul rulant şi la infrastructura feroviară.

De asemenea, trenurile de călători de pe relaţia Periş – Crivina au staţionat între orele 6.45 şi 7.45, din cauza defectării locomotivei trenului IC 551, care circulă pe ruta Bucureşti – Suceava.

Din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului au fost semnalate defecţiuni la linia de cale ferată pe anumite intervale de staţii de pe raza regionalelor Braşov şi Galaţi. Circulaţia trenurilor se va desfăşura pe un singur fir între staţiile Daneş – Sighişoara, Feldioara – Apaţa, Mediaş – Aţel, Blaj – Crăciunel, Buzău Sud – Cilibia şi Rosetti – Cilibia.

Echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor tehnice, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic pe ambele fire de circulaţie, a precizat compania CFR.