Ministerul Sănătăţii va organiza, începând de luni, în ţară, o serie de întâlniri regionale pe tema proiectelor de acte normative lansate în dezbatere publică.

„Având în vedere obiectivele asumate prin Programul de guvernare în domeniul sănătăţii şi pornind de la principiul că măsurile de reformă au nevoie de un acord cât mai larg din partea celor implicaţi în sistemul sanitar, Ministerul Sănătăţii, reprezentat de ministrul Eugen Nicolăescu, va organiza, începând de luni, o serie de dezbateri regionale pe tema proiectelor de acte normative lansate în dezbatere publică”, precizează Ministerul Sănătății.

Pe agenda întâlnirii se vor afla: direcţiile de reformă privind restructurarea şi reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi; legea răspunderii civile a personalului medical (malpraxis); proiectul de modificare a statutului spitalelor; principii şi elemente definitorii ale pachetului de servicii medicale de bază.

Variantele finale obţinute în urma acestor consultări ample în toată ţara se vor discuta cu toate grupurile parlamentare ale puterii şi opoziţiei pentru a deschide proiectele către cât mai multe păreri, iar Parlamentul să fie consultat înainte de i se transmite proiectele spre dezbatere şi adoptare, susţine MS.

Potrivit calendarului, luni dezbaterea este organizată la Alexandria, pe 29 august – la Constanţa, pe 3 septembrie, la Craiova, pe 5 septembrie, la Sighişoara, 13 septembrie, la Iaşi, 16 septembrie, la Timişoara, 20 septembrie – Oradea, iar pe 23 septembrie, la Bucureşti.