Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, joi după-amiază, că este interceptat „de când este Băsescu pe scaun” şi că interceptările din dosarul în care este acuzat de luare de mită sunt scoase din context.

Sunt interceptat permanent de când este Băsescu pe scaun. Am fost interceptat şi în 2007, şi 2008, în 2009, 2010, 2011. Interceptările din dosar au fost scoase din context. Procurorii au spus că am discutat de cinci ori cu omul de afaceri. Păi normal, că el lucra de zece ani pe programul de asfaltare. Mă întâlnesc, normal, cu toţi contractorii care sunt ai Primăriei. Interceptarea unde îl cert pe viceprimar este anterioară şi e vorba despre autorizaţiile pentru blocurile pentru tineri”, a declarat acesta, la insistențele jurnaliștilor.

Întrebat despre conţinutul interceptărilor din dosar, Mazăre a spus că nu are voie şi nu vrea să dea date din dosar.

Acesta a adăugat că interceptările nu au fost suficiente pentru ca procurorii să convingă instanța să-l mențină în arest preventiv.

Dacă „procurorii au scos şi au dat interceptarile jurnaliştilor la B1″, atunci “voi discuta puţin şi despre interceptări„, a mai spus Mazăre.

Întrebat dacă i-a ameninţat pe angajaţii Primăriei Constanţa, Radu Mazăre a răspuns afirmativ, spunând că mereu face acest lucru, ca ei să-şi facă treaba.

Mazăre a făcut aceste declaraţii joi după-amiază în faţa locuinţei sale din Mamaia. Aceasta a fost prima sa apariţie publică de la eliberarea din arestul Poliţiei Capitalei.