Peste 96 de ţări vor organiza în acest an o zi de curăţenie naţională, sub umbrela mişcării internaţionale „Let`s Do It, World!”, în România evenimentul fiind programat pentru 28 septembrie.

„Let`s Do It, World!” este cea mai mare mişcare socială, reuşind să mobilizeze peste şapte milioane de voluntari în numeroase acţiuni de curăţenie şi educaţie, se arată într-un comunicat.

Obiectivul strategic în acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor colectate la 40 la sută din numărul de saci colectaţi, de la 35 la sută în 2012, 26 la sută în 2011 şi 17 la sută în 2010.

 „O noutate în acest an este obiectivul de a implica în curăţenie şi românii din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil. (…) Dincolo de semnificaţia ecologică, «Let`s Do It, Romania!» este o invitaţie de a lua atitudine şi de a schimba ceva atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori. E important să arătăm că o astfel de iniţiativă are continuitate şi că se dezvoltă tot mai mult de la an la an”, au declarat reprezentanţii proiectului, care va beneficia de sprijinul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.