Marius Nicușor Rotaru (55 de ani), fost șef al Poliție Mizil, a fost trimis în judecată în mai 2019 pentru fapte comise în perioada în care era în funcție, însă dosarul nu a primit termen nici azi, scrie ziarulincomod.ro, citat de G4media.ro. Pensionat după scandal, cu funcția de comisar-șef, Rotaru este acuzat că a protejat un clan de proxeneți din Mizil și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

Gruparea de proxeneți din Mizil, care ar fi fost protejată de șeful Poliției din orașul prahovean, exploata sexual fete minore racolate din judeţele Prahova, Buzău și Constanța.

Rotaru ar fi profitat și el de fetele care veneau la el, culmea, să-i ceară ajutorul.

Marius Rotaru a fost reținut de DIICOT Ploiești și ulterior arestat de Tribunalul Prahova în septembrie 2016. A stat doar câteva nopți în arest, fiind plasat ulterior în control judiciar de Curtea de Apel Ploiești.

În ciuda acestei situații, Rotaru și-a încheiat cariera de polițist într-un mod decent. S-a pensionat imediat după izbucnirea scandalului, iar de aproape doi ani se bucură de pensia de comisar șef cu funcție de șef de poliție orășenească.

Fostul șef al poliției din Mizil a fost trimis în judecată la doi ani de la arestare, în vara anului 2018. Inițial judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins rechizitoriul procurorilor DIICOT, invocând faptul că există „neregularități“ în documentele înaintate instanței. Dosarul a fost refăcut și în luna mai Rotaru a fost trimis din nou în judecată însă dosarul nu a primit încă termen.

Dosarul de trafic de minori în care este incuplat și fostul șef al Poliției Mizil a fost acceptat de magistrați abia în mai 2019, dar încă n-a primit un prim termen de judecată. În schimb, o parte dintre proxeneții care ar fi primit protecția lui Rotaru au fost deja condamnați, iar unii au și executat pedepsele și au ieșit din închisoare.

Concret, Rotaru este acuzat de către procurorii DIICOT că în perioada 2015-2016, perioadă în care se afla la comanda Poliției Mizil, n-a luat în seamă reclamațiile venite din partea unor fete minore care acuzau că erau forțate să se prostitueze de membrii unei familii din oraș. ( … )

( … ) Astfel, potrivit anchetatorilor, există indicii de favorizare a infractorului „cu referire la infracțiunea de viol privind minora, având în vedere gravitatea acuzației, care reclama acțiuni ferme și rapide din partea șefului unei unități de poliție de oraș și nu eschivarea și plasarea responsabilității unui lucrător de la un post de poliție dintr-o localitate mică. Există așadar suspiciunea că printr-o astfel de atitudine, de inacțiune, de pierdere a unor momente operative (cercetări la fața locului, prelevare de probe biologice, constatări medico-legale), inculpatul a asigurat un ajutor presupusului autor al violului, fapt care atestă un comportament lipsit de deontologie profesională și chiar o presupusă încercare a inculpatului de a obține favoruri de natură sexuală de la una dintre persoane vătămate din această cauză…“

În cazul fostului șef al Poliției Mizil judecata este abia la început, ceilalți proxeneți au fost condamnați deja la închisoare cu executare. Chirbea Cornelia, femeia în apartamentul căreia erau sechestrate tinerele, a fost condamnată în iunie 2017 la patru ani de închisoare. Pentru că avea peste 60 de ani, femeia a exectuat doar o fracție din pedeapsă, iar acum a ieșt din spatele gratiilor. Și ceilalți proxeneți au fost condamnați la închisoare cu executare, doar că situația lor juridică este mult mai complicată, fiind judecați și în alte dosare.