Ninsorile care au afectat Europa în ultimele zile au perturbat traficul feroviar şi rutier în Ungaria, în timp ce în Marea Britanie şi Franţa meteorologii au lansat avertizări pentru regiuni extinse.

Traficul feroviar şi rutier a fost perturbat în Ungaria din cauza ninsorii, care afectează ţara de duminică după-amiaza, iar în vestul şi nordul ţării şi la Budapesta au avut loc mai multe accidente, au anunţat autorităţile luni, citate de MTI.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină la 25 de accidente rutiere până luni dimineaţa, majoritatea în ţinuturile Somogy şi Veszprem (vest), potrivit unui purtător de cuvânt al Autorităţii naţionale ungare pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, în ţinutul Zala (vest), mai multe camioane au rămas blocate în zăpadă iar alte vehicule au alunecat în şanțuri la marginea drumurilor, potrivit aceleiaşi surse.

Serviciile de meteorologie britanice au avertizat luni că ninsorile şi rafalele de vânt urmează să se intensifice în Midlands, sud-estul Angliei, Yorkshire şi Scoţia, după ce vântul a viscolit zăpada peste noapte, potrivit postului Sky News. Cele mai afectate zone ar urma să fie North East England, Yorkshire şi East Midlands, unde nivelul zăpezii va atinge, în zonele mai înalte, până la zece centimetri.

În Franţa, 14 departamente, de la regiunea pariziană şi până în nordul ţării, au fost plasate luni dimineaţa sub alertă cod „portocaliu” de ninsoare şi polei, a anunţat postul de radio Europe1. Buletinul, emis de Météo France pentru intervalul orar 6.00 – 10.00 a vizat ansamblul regiunilor Ile-de-France, Picardie şi Nord-Pas-de-Calais, dar şi Seine-Maritime.