Vicepreşedintele executiv al PNL, Puiu Haşotti a declarat, joi, la RFI că nu vede posibilă o înţelegere între PNL şi PDL cel puţin pentru patru-cinci ani, el precizând, ironic, că liberalii ar vrea o colaborare cu PDL, dar fără Blaga, Boc, Videanu sau Udrea.

Declaraţiile lui Puiu Haşotti vin ca o reacţie la diverse afirmaţii făcute de unii lideri PDL, între care Elena Udrea şi Emil Boc, notează RFI, precizând că fostul premier, de exemplu, spune că PNL, fără Crin Antonescu, poate fi „prins într-o formulă de dreapta”.

„Aceste declaraţii mă amuză. O înţelegere între PNL şi PDL, plus aşchiile care au sărit din PDL, o colaborare eu nu o văd posibilă, cel puţin patru-cinci ani de aici încolo. După ce timp de şapte-opt ani ne-am aruncat de o parte şi de alta cele mai teribile acuze, nu cred că poate fi o colaborare. După ce s-a încercat disoluţia Partidului Naţional Liberal în 2006-2007 şi foarte mulţi foşti colegi ai noştri sunt acum la PDL, nu cred că mai poate fi vorba de o înţelegere”, a declarat, în replică, Haşotti, pentru RFI.

Puiu Haşotti explică în ce condiţii ar putea avea loc discuţii privind o colaborare între PNL şi PDL: „În momentul în care domnul Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, în momentul în care nu va fi un impuls care vine de la Cotroceni către această zonă, în momentul în care Elena Udrea va căpăta importanţa politică pe care o are de fapt, în momentul în care Emil Boc nu va face, ca să folosesc o parafrază, propuneri trăsnite, atunci se poate discuta, peste patru, peste cinci ani. Se poate discuta, n-am spus că va fi o colaborare. Ne putem aşeza să discutăm”.