Vântul a bătut azi-noapte cu 100 km/h în Constanța. Codul portocaliu a fost  prelungit. 80 de localități au rămas fără curent și sistemul energetic a  înregistrat un deficit de 1.100 MW.
Reactorul 1 de la Centrala Nucleară Cernavodă a fost oprit azi dimineață, la ora  5, din cauza furtunii care a devastat Dobrogea. În același timp, mai multe  turbine din câmpurile eoliene au fost avariate. Sistemul energetic național se  află în situație critică și pentru că termocentrala de la Brazi se află în  mentenanță până marți.
În total, în această dimineață, deficitul din  sistemul energetic național era de 1.100 MW. Eolienele funcționează la jumătate  din capacitate, furnizând în rețea doar 400 MW. Ca măsuri compensatorii, au fost  pornite trei grupuri de la centrala Iernut și un grup de la Turceni. În plus,  Hidroelectrica și-a suplimentat aportul de energie livrat în sistem.
Oprirea Reactorului 1 de la Cernavodă nu prezintă niciun risc pentru populație,  urmând a fi repornit, conform procedurilor standard, peste 36 de ore.