Torţa va poposi la Predeal, Râşnov şi Braşov, unde a va fi expusă la Casa Căsătoriilor până în 17 februarie când începe oficial Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Braşovenii, dar şi turiştii vor putea veni să o admire.

„Prezenţa acestui Festival pe teritoriul României, în staţiunile noastre montane, este un plus de imagine şi un bun motiv să demonstrăm că pârtiile noastre pot găzdui competiţii internaţionale. Este o mândrie pentru staţiunea Predeal să fie gazdă pentru două dintre probele sportive din cadrul FOTE, snowboard şi schi fond, şi sper ca acest eveniment să atragă un număr cât mai mare de turişti”, a spus Liviu Cocoş, primar al oraşului Predeal.

Festivalul Olimpic al Tineretului European este cea mai mare competiţie organizată vreodată în România după Universiada din anii 80. Competiţia la care participă peste 900 de concurenţi se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Competiţiile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon).