Prin anii 90, un cântec, pare-mi-se că se chema Tupeu de borfaș, povestea cum <cea mai fidelă fată s-a întors s-arate la fraieri ce poa’ să facă>. Cam așa sună și chemările dnei. Udrea, care se definește foarte sigură pe domnia sa drept cea mai pro-Băsescu dintre toți. Dar vai, la referendumul din 2012, dna. Udrea a fost ascunsă. La fel și la prezidențialele din 2009, ca și în toate celelalte momente grele ale anilor trecuți. Oare de ce, că era prea populară?

Zeci de mii de pedeliști, membri MP și FC ascultă probabil oripilați cum dna. Udrea se revendică drept unicul simbol al celor care îl apreciază sau respectă pe președintele Băsescu pentru ce a făcut pentru România și pentru Dreapta.

Probabil că sentimentele merg de la indiferență, către dezamăgire și dezgust. Băsescu este o instituție și indiferent în ce tabără te afli, nu vrei ca despre Băsescu sa-ți povestească dna. Udrea.

Zeci, sute de mii de oameni au muncit la firul ierbii în alegeri, la cele două referendumuri sau au suferit când o întreagă guvernare a fost lovită în urma erorilor politice ale doamnei Udrea. Nu mai vorbim de ceea ce presa a fost unanimă în a remarca – blaturile făcute la București.

Este prea mult ca persoana care a făcut foarte mult rău Dreptei și PDL-ului și tuturor celor de la MP sau FC plecați din PDL să fie acum traducătorul oficial al politicilor prezidențiale.

Sau, să fie autoare de atacuri la PDL după cum în trecut a fost persoana care a subminat masiv guvernul MRU.

Rolul dnei Udrea, de chemătoare prezidențială, tolerat excesiv de șeful statului, i-a făcut acestuia suficient rău.

Este problema președintelui Băsescu că nu înțelege că sunt lucruri care nu pot fi făcute, sunt linii roșii care au fost trecute nu subtil, ci foarte brutal.

Oamenii gândesc liber și lucrurile în neregulă nu sunt apreciate.

Cu Traian Băsescu nu vine nimeni la pachet. Nici cu Iliescu nu a venit cineva. Nici cu Ceaușescu. Pur și simplu este împotriva logicii politice și împotriva moralei. El va rămâne liderul informal al Dreptei, dar nu în condițiile pe care le vrea dna, Udrea, ci în condițiile normalități politice, cum așteaptă probabil toți simpatizanții PDL, MP și FC – în mod natural, urmare a unei soluții politice din care să nu piardă marea majoritate a acestora și să câștige o singură persoană – dna. Udrea.

E un cântec fals cel al dnei. Udrea din 2013 și efectul lui va fi unul distructiv.

Dreapta, PDL, MP, FC, toate, împreună sau separat, trebuie să se apere de dna. Udrea.