PSD nu a întreprins nicio acţiune prin care să blocheze îndeplinirea actului de justiţie, a declarat, iar propunerea lui Radu Mazăre, de a discuta în partid despre activitatea procurorilor, nu va fi acceptatp, a declarat joi, vicepremierul Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

Am auzit ceea a spus Radu Mazăre (referitor la necesitatea unei discuţii în partid de a evalua periodic procurorii – n.r.), e şi prietenul meu. Dacă vreodată o să ajungem să avem discuţia asta în partid, cred că se va încheia înainte de a începe, nu discutăm în partid despre acest lucru. PSD-ul, primul-ministru Victor Ponta n-a întreprins nicio acţiune care să pună în pericol îndeplinirea actului de justiţie”, a spus Dragnea, conform Agerpres.

Întrebat despre declaraţia fostului preşedinte Ion Iliescu în care acesta cerea ca PSD să nu apere “oameni care intră în conflict cu legea”, Dragnea a răspuns: “Aţi sesizat dvs. sau domnul preşedinte Iliescu că PSD-ul a blocat într-un fel justiţia? Contra mascaţilor care l-au luat pe Radu Mazăre de la restaurant au fost ceva trupe de la PSD? Radu Mazăre fiind într-adevăr un monstru şi un uriaş care era cu săbiile şi cu pistoalele. Am văzut declaraţia domnului preşedinte Iliescu, îl respectăm, este preşedintele de onoare al nostru, dar poate n-a fost bine informat”.

De exemplu, când preşedintele României a tot ieşit în ultima perioadă, în ultimii ani, că să meargă dosarul în instanţă, că procurorul ăla trebuie să facă aia, doamna Macovei, acest dosar trebuie să meargă în instanţă, DNA-ul trebuie să facă nu ştiu ce, alţi moderatori, oameni de bine din această ţară tot ţipă că DNA-ul trebuie să aresteze, că judecătorii trebuie să condamne, astea nu sunt cumva presiuni? Despre ce presiuni vorbim, că câte unul de la PSD i se mai năzare şi mai face el câte-o declaraţie? Ce putem să le facem, să le luăm şi dreptul de a avea o opinie? Nu am văzut niciun procuror care să tremure că e Radu Mazăre acolo, care ne povestea cât de tare sforăia Ruşanu. Eu, de fapt, povestea despre sforăitul lui Ruşanu mi se pare o presiune foarte mare asupra sistemului de justiţie. Pentru că sforăitul acela poate speria foarte mulţi oameni de acolo”, a mai spus Dragnea.