Comisarul Şef Marian Iorga, comandantul Poliţiei Prahova, adus în județ de la Călărași de Iulian Dumitrescu, este cercetat într-un dosar de corupţie. 

Potrivit unor surse din CJ Prahova, Marian Iorga și Iulian Dumitrescu sunt legați de o veche prietenie dezvoltată de-a lungul anilor în care Iorga era șeful Poliției Călărași, iar Iulian Dumitrescu era parlamentar de Călărași și unul din cei mai activi oameni de afaceri interesați de contractile de asfaltări și alimentare cu apă din județul Călărași. 

Ofiţerul, oricum controversat deja pe baza suspiciunilor că favoriza corupții din Călărași, este acuzat acum că a luat mită un ceas de lux pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021, faţă de inculpatul IORGA MARIAN, la data faptelor inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (I.P.J.) Călăraşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Între obligaţiile impuse prin controlul judiciar faţă de inculpat se află interdicţia de a părăsi ţara şi interdicţia de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menţionate în ordonanţă.

În ordonanţa de luare a măsurii controlului judiciar se arată că în cauză există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: În funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv, cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior. Inculpatului li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracţiunea de dare de mită. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, potrivit comunicatului. 

Iorga nu este singura persoană transferată de Iulian Dumitrescu din Călărași în Prahova.