Declarațiile ministrului de interne Carmen Carmen și ale Jandarmeriei, potrivit cărora acțiunile de la protestul din Piața Victoriei s-au desfășurat sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în piață, au fost contrazise de Ionel Corbu, prim-procuror militar la Parchetul Militar.

 

Întrebat de jurnaliști, marţi, dacă poate confirma declaraţiile publice făcute de purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei potrivit cărora un procuror militar a gestionat situaţia juridică a evenimentelor din Piaţa Victoriei, prim-procurorul Parchetului Militar a negat această informaţie care de altfel a fost făcută publică şi de ministrul de Interne Carmen Dan.

„Veau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (…) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

El a mai afirmat că „sub nicio formă” nu ar fi trebuit să fie un procuror militar prezent la intervenție.

Carmen Dan, ministrul de Interne, a declarat în această dimineață că „Jandarmeria și-a coordonat toată intervenția sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în piață. (…) Nu am ce să-mi reproșez. Am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de interne responsabil”.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a afirmat, sâmbătă, în cadrul conferinței de presă a Jandarmeriei, că „am avut alături de noi un procuror militar (…)” pentru supravegherea intervenției.

 

***

„Îmbrăcat în alb și cu o eșarfă la gât, colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv a fost surprins de unul dintre fotografii agenției InquamPhotos pe Calea Victoriei, în fața jandarmilor, în timp ce le dădea indicații dintr-o postură asemănătoare unui dirijor. Jandarmii sunt aliniați în fața acestuia și ascultă.

HotNews a scris că cel care a coordonat intervenția în forță a jandarmilor, la protestul din 10 august, este colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a refuzat însă să confirme identitatea acestuia, invocând protecția datelor cu caracter personal.”, potrivit Digi24.

Surse foto: InquamPhotos/Alberto Groșescu, Libertatea.ro