Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, la sfârşitul lunii octombrie, în favoarea fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi în disputa cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind veniturile acumulate şi conflictul de interese, informează casa de avocatură Boştină şi Asociaţii.

Potrivit avocaţilor, instanţa a considerat ca inadmisibilă plângerea formulată de ANI faţă de soluţia dispusă anterior, într-un dosar în care, în luna aprilie, aceeaşi instanţă infirmase în mod irevocabil concluziile raportului de evaluare întocmit de ANI în raport cu veniturile realizate de Silaghi, precum şi respectarea regimului juridic al conflictelor de interese.

„În mod întemeiat, Curtea de Apel confirmă ca fiind inadmisibilă plângerea faţă de decizia de clasare, aceasta neputând fi atacată prin acţiunea formulată de către Agenția Naționala de Integritate. Plângerea a fost formulată de ANI fără respectarea dispoziţiilor legale fixate de legislaţia aplicabilă funcţionării acestei instituţii”, declară în comunicat Ovidiu Mihuţ, avocat partener în cadrul casei de Avocatură Boştină şi Asociaţii.

Agenţia Naţională de Integritate anunţa, pe 9 noiembrie 2012, că Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în acea perioadă, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentând diferenţa între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.