Palatul Cotroceni şi Parlamentul vor stinge simbolic lumina, sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, pentru a marca participarea la campania „Ora Pământului”, cel mai mare eveniment menit să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii.

Peste 180 de ţări şi teritorii se reunesc şi anul acesta pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii, guverne să acţioneze pentru a stopa declinul biodiversităţii.

Kenya, de exemplu, intenţionează să planteze 1 miliard de copaci până în 2030, pentru a reface pădurile. În Malaysia, oamenii au iniţiat o petiţie pentru a pune conservarea tigrilor pe agenda publică naţională. Ecuadorul militează în capitala Quito pentru o lege care să interzică obiectele din plastic de unică folosinţă, iar Finlanda va provoca peste un sfert din populaţia ţării să adopte o dietă mai prietenoasă cu planeta.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că se alătură pentru al cincilea an consecutiv, campaniei „Earth Hour” – Ora Pământului, în acest sens iluminatul Palatului Cotroceni fiind înrerupt, sâmbătă seara, timp de o oră.

De asemenea, Camera Deputaţilor va fi, şi anul acesta, partener al organizaţiei internaţionale „World Wide Fund for Nature” sprijinind cea mai mare acţiune voluntară de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România”. Pentru marcarea evenimentului, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, potrivit unui anunţ pe site-ul instituţiei.