Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii nu aceptă nominalizarea lui Kovesi la şefia DNA şi că este prima dată când Victor Ponta ia o decizie fără să se consulte cu PNL. „Ne despărţim fundamental, asta nu înseamnă desfiinţarea alianţei, ruperea ei”, a spus Antonescu.

„Nu suntem parte şi nu suntem de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu în care să se împartă aceste poziţii. (…) Această decizie luată de premier, ca ministru interimar al Justiţiei, este o decizie pe care domnia sa a luat-o, asupra căreia, pentru prima dată de la înfiinţarea USL, nu ne-am consultat, şi pe care ne-a comunicat-o, şi de care am luat act şi asupra căreia ne despărţim fundamental. Asta nu înseamnă ruperea alianţei”, a spus Antonescu.

Liderul liberalilor a precizat că nici el, nici PNL nu sunt dispuşi la compromisuri care să îi abată de la angajamentele făcute.

„Nu suntem nici eu, nici PNL dispuşi la compromisuri care să ne abată de la această direcţie majoră, de la angajamentele luate. (…) Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva, chiar important, dacă îmi cere lucruri pe care le consider inacceptabile şi pe care milioane de români le consideră inacceptabile”, a spus Crin Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, „un compromis pentru România nu se poate face decât atunci când aduci la cunoştinţa cetăţenilor, a Parlamentului, care este avantajul” acestuia.